dnkwomen

Маю питання щодо відстоювання власних кордонів

Цитата

Я не вмію відстоювати власні кордони коли перебуваю у стосунках і це не тільки виснажує, а й заважає мені розвиватись як особистості.  Як захищати здорові кордони у відносинах?

Цитата
Цитата з Гість від 07.02.2025, 14:59

Я не вмію відстоювати власні кордони коли перебуваю у стосунках і це не тільки виснажує, а й заважає мені розвиватись як особистості.  Як захищати здорові кордони у відносинах?

Давайте поговоримо про здорові кордони у відносинах. Дуже важливий аспект будь-яких здорових стосунків - це здатність встановлювати та поважати особисті кордони. Тому Ви не даремно задались цим питанням. 
Як навчитися їх захищати?
▫️ Знайте, що важливо для вас. Розуміння власних потреб і цінностей - перший крок до встановлення кордонів.
▫️ Чесно висловлюйте свої почуття. Якщо щось вас турбує, говоріть про це з повагою та відкритістю.
▫️ Не бійтеся говорити «ні». Це не означає відкидання, а просто ваше право на вибір.
▫️ Звертайте увагу на свій фізичний та емоційний стан. Якщо ви відчуваєте напругу або втому - це сигнал, що потрібно поставити межу.
▫️ Дайте собі право на відпочинок. У стосунках, як і в житті, важливо знаходити баланс.

Любов і повага починаються з вас. Встановивши здорові кордони, ви зможете будувати міцні та щасливі стосунки.